Nøkkelinfo

Listepris 199 900 kr
Pris testbil 199 900 kr
Effekt 109 hk (80 kw) @ 5800 rpm
Dreiemoment 150 NM @ 4000 rpm
Slagvolum 1598 ccm.
Akselerasjon 0-100 km/t 11.4 s.
Toppfart 187 km/t
Forbruk by 1.03 l/mil
Forbruk landevei 0.63 l/mil
Forbruk (blandet) 0.78 l/mil
Drivhjul foran
Girkasse manuell
Antall gir 5
Drivstoff bensin
Lengde 4580 mm.
Bredde 1725 mm.
Høyde mm.
Vekt 1300 kg.
Bagasjeromsstørrelse 400 l.
Seter 5
Antall airbags
Hodestøtter 5
ABS Ja
Garanti 3 år

Frem til 1. Februar i år het vår testbil Daewooo Nubira, men som en følge av at Daewoo er eid av GM og disse ønsket en forandring for Daewoo endret de navnet til Chevrolet som også er et GM eid merke. Vi har tatt med Chevrolet Nubira ut på test!

Chevrolet Nubira

Bilen er imidlertid ingen amerikaner, og produseres fortsatt i Korea. Selv om bilen nå bærer Chevrolet merket er den fortsatt eksepsjonelt rimelig med tanke på størrelsen, 199.900,- er prisen for en 1.6l SX stasjonsvogn.

Plass & komfort

Interiøret i Chevrolet Nubira er enkelt og oversiktlig. Eneste ankepunkt er at cd-spilleren ikke er integrert i dashbordet. Ellers er knappene logisk plassert og enkle å finne frem til. Vi sitter også godt i førersetet på Nubiraen, rattet kan justeres både i høyde og lengderetning og i kombinasjon med gode justeringsmuligheter på førersetet har vi ingen problemer med å finne en god kjørestilling. Også baksetepassasjerene sitter godt, benplassen er god og takket være høyden under taket sitter selv lange personer godt. Det er gode oppbeveringsmuligheter i kupeen. Nedkjøt hanskerom er på standardutstyrslisten. Bagasjerommet er også stort i Nubiraen (400l.). Bagasjerommet er også godt utsyrt med festekroker og 12-volts uttak. Dersom du har behov for enda større bagasjeplass kan baksetene enkelt legges ned og da får du plass til 1410l.

Motor & kjøreegenskaper

Under panseret på vår testbil sitter en 1.6l motor som yter 109hk ved 5.800 o/min. Maksimalt dreiemoment er på 150Nm og trer inn ved 4.000 o/min. Med denne motoriseringen gjør bilen unna 0-100km/t på 11,4 sekunder og toppfarten er oppgitt til 187km/t. Bilen er som ventet ingen racer men motoren leverer godt bilens størrelse tatt i betraktning. Motoren leverer over hele turtallsregisteret. Nubira oppleves som helt grei å kjøre uten at kjøreegenskapene imponerer, den er relativt mykt satt opp noe som bidrar til en behagelig kjøreopplevelse på landeveien. Bilen er tilgjengelig med en fem trinns manuellgirkasse såvel som en automatgirkasse. I vår testbil sitter den manuelle girkassen som oppleves som litt slarkete og upresis. På sikkerhets- og kjøreegenskapsfronten er det et minus at Chevrolet Nubira foreløpig ikke leveres med elektronisk stabilitets kontroll (ESP). 4 kollisjonsputer, hodestøtter og trepunktsseler til samtlige passasjerer er standard. Det samme er elektronisk bremsekraft fordeler (EBD). 

Pris & konkurrenter

Chevrolet er med Nubira alene om å levere en så stor bil til under 200.000 kroner. Legger du på 10.000 kan du få nye Opel Astra med en 1.6l motor, Astraen er riktignok noe mindre enn Chevroleten. Hvis du ellers går opp til 250.000 kroner som jo er vesentlig mye mer kan du kjøpe større mellomklassebiler som Ford Mondeo og Opel Vectra. Chevrolet Nubira er en utrolig billig stasjonsvogn, og selv om bilen ikke er på topp når det gjelder kjøreegenskaper innfrir den mer enn forventningene prisen tatt i betraktning. Er du på jakt etter en stasjonsvogn i denne prisklassen kommer du ikke utenom en prøvertur med Chevrolet Nubira!