Nøkkelinfo

Listepris 641 400 kr
Pris testbil 651 800 kr
Effekt 218 hk (160 kw) @ 5700 rpm
Dreiemoment 310 NM @ 3000 rpm
Slagvolum 3199 ccm.
Akselerasjon 0-100 km/t 6.5 s.
Toppfart 250 km/t
Forbruk by 1.43 l/mil
Forbruk landevei 0.77 l/mil
Forbruk (blandet) 1.01 l/mil
Drivhjul bakhjul
Girkasse automat
Antall gir 5
Drivstoff bensin
Kapasitet 60 l.
Lengde 4058 mm.
Bredde 1766 mm.
Høyde 60 mm.
Vekt 1520 kg.
Seter 2
Antall airbags 60
Hodestøtter 2
ABS Ja
Garanti 3 år / 100.000km

Chrysler Crossfire har design som en klassisk sportsbil og gir et ekslusivt inntrykk. Tidligere har vi testet Crossfire i coupe versjon, nå stod roadster utgaven for tur!

Chrysler Crossfire Roadster

Bilen er et resultat av samarbeide mellom europeiske Mercedes og amerikanske Chrysler, vi har tidligere testet Chrysler Crossfire i coupe versjon og nå stod roadster utgaven for tur. Designet levner liten tvil om at Crossfire er en bil med sportslige ambisjoner med et langt panser , kraftige eksosrør og en aktiv hekkspoiler. Vår testbil er Chrysler Crossfer 3.2 Roadster med en V6 motor som yter 218hk og en 5-trinns automatisk girkasse. Prislappen begynner på 641.400,-, automatgirkasse koster 10.400,- ekstra.

Plass & komfort

Det kompromissløse eksteriørdesignet er videreført i interiøret. Knappene er enkle og oversiktlige uten ekstra dilldall, og interiøret er mer europeisk i designet enn amerikansk. Instrumentpanelene er sportslige og lettleste. Lite minus for at stereoanlegget som er integrert i dashboardet egentlig ikke ser ut som om det er integrert, stereoanlegget er tilgjengjeld svært bra til standard annlegg å være med 6 høyttalere og en 240w forsterker. Vi sitter komfortabelt i skinnsetene i Crossfire og finner lett en god sittestilling, rattet er godt å holde i og vi finner oss rett og slett godt til rette i førerset. Taket på Crossfire roadster er elektrisk styrt og det tar 22 sekunder å gå fra coupe til cabriolet eller tilbake. Taket må hektes av/på med hendel for å fullføre operasjonen. Det er selvsagt noe mer støy i roadster utgaven enn det i coupe varianten men støynivået er absolutt akseptabelt, både med taket oppe og nede. 

Bagasjeplassen i Crossfire er god, tatt i betraktning av at det tross alt er en sportsbil vi snakker om - 215l. har du til disposisjon. I bagasjerommet er det også en hendel for åpning av bagasjerommet innenfra, hvis du er så uheldig å bli innelåst i dette lille rommet.

Motor & kjøreegenskaper

Selv om Chrysler er et amerikansk bilmerke har bilen europeeiske kjøreegenskaper - og det er ikke uten grunn. Bilen er testet i Europa av europere og er resultatet av et samarbeid mellom Chrysler og Mercedes. Bilen er basert på Mercedes SLK, men har et helt annet image. Med bakhjulstrekk og en 3.2l V6 motor ssom yter 218hk er alt lagt til rette for en sportslig og morsom kjøreopplevelse bak rattet på crossfire, og crossfiren innfrir. V6 motoren er støpt i aluminum og chrysler hevder den er 29kg lettere enn konkurrentenes motor med samme slagvolum - og mindre vekt som resulterer i bedre ytelse er altid et pluss. Bilen ligger godt på veien og styringen er kontant og presis. Vår testbil hadde en 5-trinns automatgirkasse (10.400,-) og selv om denne fungerer godt så føler vi det hadde blitt mer moro bak rattet med en mauell girkasse, man mister på en måte noe av den sportslige følelsen med automatgirkasse. Like før speedometernåla passerer 90km/t løfter den automatiske bakspoileren seg, og når du kjører saktere enn 60km/t igjen går den automatisk ned. Spoileren kan også styres via en knapp på dashboardet dersom du ønsker å vise den frem til naboen. ESP (stabilitetsprogram) og traction kontroll (Antispinn) er standard og sikrer trygge kjøreegenskaper. 4 kollisjonsputer er også på listen over standardutstyr.

Pris & konkurrenter

Dersom du har ca. 600.000,- kroner å bruke på en to-seters cabriolet har du flere biler å velge mellom, Chrysler Crossfire er blant de som skiller seg mest ut og har et klassisk design. Med 218hk motor og 6 trinns manuellgirkasse koster crossfire roadster fra kr. 641.400,-. Av aktuelle konkurrenter har vi:

  • BMW Z4 i verstingutgave med 231hk under panseret koster Z4 fra kr. 609.000,- med manuelt gir. 
  • Mercedes SLK er også en kabriolet, men har stålkalesje. SLK har nylig kommet i ny utgave, og med 2.0l motor med kompressor og 163 hk under panseret koster denne fra kr. 461.600,-.
  • Honda S2000 er en kompromissløs 2-seters sportsbil, også denne en cabriolet. Med 6-trinns manuell girkasse og 240hk under panseret gjør denne 0-100km/t på 6,2 sekunder og prislappen begynner på 564.000,-. 

Chrysler Crossfire får pluss for annerledes og aggressivt design, og med sportslige kjøreegenskaper og ytelser som matcher designet er den et sterkt kort i denne samlingen.